Ülés időpontja

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság elnöke összehívta a testület soron következő ülését.

 

Az ülés időpontja: 2017. március 21. (kedd) 15:00 óra

Az ülés helye:  Nemzeti Választási Iroda székháza

(1054 Budapest, Alkotmány u. 3.)

 

Tervezett napirend:

 

1.   Országos népszavazási kezdeményezések elbírálása

 

1.

 „Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenleg üzemelő atomerőművi blokkok kapacitásánál nagyobb összesített áramtermelő kapacitással Magyarországon atomerőművek ne legyenek üzembe helyezhetőek?”

Gál József magánszemély

2.

 „Egyetért-e Ön azzal, hogy a jelenleg üzemelő paksi atomerőművi blokkok leállását követően Magyarországon atomerőműben ne termeljenek áramot?”

Gál József magánszemély

3.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt, amely 2035. január 1-jétől előírja az atomerőművi áramtermelő kapacitások teljes egészének megújuló energiaforrásokkal történő kiváltását?” 

Gál József magánszemély

4.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés alkosson törvényt, amely 2035. január 1-jétől megtiltja az atomerőműben történő áramtermelést?”

Gál József magánszemély

5.

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Országgyűlés kötelezze a Kormányt a Magyarország Kormánya és az Oroszországi Föderáció Kormánya közötti nukleáris energia békés célú felhasználása terén folytatandó együttműködésről szóló Egyezmény megszüntetésének kezdeményezésére?”

Gál József magánszemély

 

 

A Nemzeti Választási Bizottság ülése nyilvános.

 

Utolsó módosítás dátuma: 2017.03.17.